Vprašanje:

Kaj sledi oddaji obrazca za sporazumno razvezo? Morata biti prisotna oba zakonca?
 

Odgovor:

Ob vložitvi je potrebno (pred vložitvijo ali po vložitvi - po opominu sodišča), na TRR sodišča, plačati 72,00 EUR sodne takse.

Če imata zakonca skupne otroke, za katere je potrebno urediti preživljanje po razvezi, bo sodišče obvestilo pristojni CSD, ki bo z zakoncema opravil razgovor.

Tega razgovora se morata udeležiti oba zakonca, v nasprotnem primeru se bo predlog štel za umaknjenega.

Možno je, da bo sodišče opravilo razpravo na sodišču, možno pa je tudi, da bo samo izdalo sklep v katerem bo zakonsko zvezo razvezalo. Odvisno od same zadeve.

Več informacij najdete v spodnjih člankih:

Informiran.si - Ločitev - Kakšni so načini ločitve zakoncev in kakšni so postopki?

Informiran.si - Ločitev - Odgovori na pogosta vprašanja.

Brezplačni e-Priročnik - Kako do razveze zakonske zveze

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!