Vprašanje:

Kako ukrepati zoper socialno delavko, ki očitno ovira postopek odvzema opravilne sposobnosti, zaradi poznanstva druge stranke?
 

Odgovor:

V prvem koraku se lahko obrnete neposredno na konkretno socialno delavko, ali pa na njenega nadrejenega.

Će to ne bo obrodilo sadov, morate vložiti ugovor zoper delo strokovnega delavca na svet socialnovarstvenega zavoda.

Ugovor mora vsebovati ime in priimek, rojstne podatke, naslov in podpis upravičenca, ime in naslov izvajalca ter opis in vrsto storitve, na katero upravičenec ugovarja in navedbo dejstev in argumentov ugovora.

Vsebuje lahko tudi predlog morebitnih ukrepov zbornice.

V naslednjem koraku pa lahko predlagate izredni inšpekcijski nadzor pri pristojnem inšpektoratu.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!