Vprašanje:

Moja mama je v domu. Sem brezposelna. Občina doplačuje oskrbnino. Sem solastnica hiše z njo. S čim naj poplačam, ko umre?
 

Odgovor:

Pomoč prejeto s strani občine boste morali vrniti le v primeru, če bo občina to zahtevala. Lahko pa se tudi v sorrazmernem deležu vpiše kot solastnica nepremičnine, ki jo boste podedovali.

Omeniti je potrebno, da boste morali tudi v tem primeru vrniti le 2/3 prejete pomoči.

V primeru, da bi Vas vračilo socialno ogrozilo, lahko občina vračilo prejete pomoči oprosti.

Več informacij najdete v spodnjem članku:

Informiran.si - Kdaj je potrebno vrniti socialno pomoč?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!