Vprašanje:

Kako lahko po pravnomočnosti sklepa o dedovanju prenesem svoj dedni delež na drugega sodediča? Kakšen je strošek?

Odgovor:

Lastništvo prenesete na način, ki odraža dogovor oz. vsebino sklenjenega posla. Prav tako je potrebno vedeti, kaj je predmet prenosa oz. kaj se prenaša. Je to premično ali premično premoženje. 

Za konkreten opis postopka in oceno stroškov je tako potrebno vedeti več o sami zadevi.

V kolikor je to še mogoče, tako predlagamo, da svoj dedni delež odstopite sodediču v postopku dedovanja.

e-obrazec - Odpoved dedovanju

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!