Vprašanje:

Kam se lahko obrne delavec, da dobi neizplačane plače, regres in plačilo dopusta po smrti delodajalca S.P.-ja?
 

Odgovor:

Pogodba o zaposlitvi neha veljati s smrtjo delodajalca fizične osebe, razen če zapustnikovo dejavnost nepretrgoma nadaljuje njegov naslednik. V kolikor dejavnost nadaljuje kateri od dedičev, vaša pogodba o zaposlitvi ne preneha in lahko za neizplačane terjatve terjate delodajalca (dediča, ki je prevzel dejavnost).

e-obrazec - Opozorilo delavca delodajalcu zaradi neizplačila plače, stroškov prevoza, malice, odpravnine oz. regresa

e-obrazec -  Tožba delavca zoper delodajalca za izplačilo plače, regresa, malice in prevoza ter odpravnine

V kolikor dejavnosti ni prevzel nihče od dedičev, je delovno razmerje prenehalo. V tem primeru lahko kot upnik terjate dediče, vendar le do višine vrednosti premoženja, ki ga je dedoval vsak od dedičev.

e-obrazec - Priglasitev upnika v zapuščinski postopek

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Kaj lahko stori delavec, ki ni dobil izplačane plače, regresa, stroškov za prevoz,...?

Informiran.si - Odgovori na pogosta vprašanja o dedovanju.

Pravni e-Priročnik - Najpomembnejše informacije o dedovanju

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!