Vprašanje:

Umrla teta. Jaz sem edina sorodnica. Nikoli stikov. Bila je podnajemnica. Lastnik zahteva izpraznitev stanovanja. Sem dolžna to?

Odgovor:

Načeloma ne, razen če boste po teti dedovala. Dedič namreč odgovarja za dolgove zapustnika, do višine podedovanega premoženja.

Tako lahko lastnik stanovanja terja dediče za morebitne dolgove, ki jih je zapustnica zapustila po svoji smrti.

V primeru dedovanja bi tako svetovali, da se izognete morebitnemu nastanku dolgov, ki bi lahko bili posledica izpraznitve stanovanja.

Več informacij o tem boste našli spodaj:

Informiran.si - Kaj pri dedovanju pomeni nujni delež?

Informiran.si - Kdo deduje in koliko?

Informiran.si - Odgovori na pogosta vprašanja o dedovanju.

Informiran.si - Kako poteka dedovanje, če ni oporoke?

Informiran.si - Najpomembnejše informacije o oporoki, ki jih morate nujno poznati, da lahko sestavite veljavno oporoko.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!