Vprašanje:

Delam pri novem delodajalcu. Menda da mi ne pripada dodatni dopust glede na skupno delovno dobo. Je to res? Delovne dobe imam 25 let.


Odgovor:

Letni dopust se določi glede na določbe ZDR-1, morebitno kolektivno pogodbo, ki velja za delodajalca, dodatno pa se lahko dopust opredeli tudi v notranjih aktih delodajalca in pogodbi o zaposlitvi.

ZDR-1 ne določa, da bi delavcu pripadal dodaten dopust glede na njegovo delovno dobo.

Če torej tega ne določa kolektivna pogodba, notranji akt delodajalca ali pogodba o zaposlitvi, Vam dodatni dopust na delovno dobo res ne pripada.

Več informacij o tem boste našli na spodnjih povezavah:

Informiran.si - Koliko dopusta pripada delavcu, kako se določi in kako izrabi

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!