Vprašanje:

Me lahko Šef pokliče na zagovor glede mojega komentarja na facebooku? Napisalsem da ni humano, ni časa tud za malico več.
 

Odgovor:

Načeloma je v tej fazi preuranjeno govoriti, da gre za kakršno koli kršitev s strani delodajalca, kar se tiče samega razgovra. Možno je tudi, da razgovor ni posledica Vašega komentarja na facebooku.

Če bi delodajalcu s komentarjem povzročili škodo, ali ga "neupravičeno očrnili" bi bili vsekakor odškodninsko odgovorni.

Vsekakor pa po našem mnenju takšen komentar ne bi smel biti podlaga, za takšno odgovornost, če gre za kršitev s strani delodajalca, ki je dejansko nastala. Po 154. členu ZDR-1, Vam namreč takšen odmor pripada.

V primeru kršitve, se lahko obrnete na pristojni inšpektorat za delo.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!