Vprašanje:

Delam v gostinstvu. Šef je povečal urno postavko, vendar ne vsem. Vsi opravljamo isto delo in enako dobro. Kaj storiti?

Odgovor:

Osnovna plača delavca se določi v pogodbi o zaposlitvi za delovno mesto ali vrsto dela. Pri tem morata stranki upoštevati minimalna določila in tarifne pogoje določene v Kolektivni pogodbi dejavnosti gostinstva in turizma Slovenije, ter tudi določila morebitnega internega akta delodajalca.

Za odgovor, ali je prišlo do kršitev v vašem primeru, je potreben podrobnejši pregled zadeve.

V kolikor smatrate, da je prišlo do kršitev, lahko podate prijavo zoper inšpektorat za delo ali vložite tožbo na pristojno delovno sodišče.

e-obrazec - Prijava delodajalca delovni inšpekciji (Inšpektoratu RS za delo) s strani delavca

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Nova minimalna plača po 1.1.2020

Informiran.si - Minimalna plača za študentsko delo po 1.1.2020

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!