Vprašanje:

Šef mi je zagrozil z nižjo plačo, če bom izdajala preveč računov (v baru) in ne dajala denarja mimo blagajne. Kaj narediti?
 

Odgovor:

Ori poslovanju ste dolžni izdati račun ob vsaki prodaji. V kolikor vam delodajalec tega ne dovoli, lahko podate prijavo na FURS.

Delodajalec vam je dolžan izplačati plačo, skladno z določili vaše pogodbe o zaposlitvi. V primeru kršitve določil pogodbe, lahko podate prijavo na Inšpektorat RS za delo in vložite ustrezno tožbo.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Kaj lahko stori delavec, ki ni dobil izplačane plače, regresa, stroškov za prevoz,...?

Informiran.si - Kako izterjati neplačan račun (preko izvršbe na podlagi verodostojne listine)?

e-Priročnik - Katere pravice mi pripadajo kot delavcu

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!