Vprašanje:

Med čakanjem sem morala 6 dni delat. Je res, da teh 6 dni delodajalec ne rabi plačat ali nam vsaj da ure v dobro?
 

Odgovor:

Delavec, ki je napoten na čakanje zaradi epidemije, se mora na zahtevo delodajalca vrniti na delo do sedem dni v tekočem mesecu, denimo ob dodatnih naročilih, povečanju potreb, ipd. Delodajalec mora o tem predhodno obvestiti Zavod za zaposlovanje čas, ko se delavec začasno vrne na delo, pa se ne upošteva v čas subvencioniranega čakanja na delo in je plačan kot običajno delo.

e-obrazec - Poziv delavcu na začasno vrnitev na delo

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Čakanje zaposlenega na domu zaradi korona virusa

Informiran.si - Možnosti delodajalcev glede zaposlenih v času koronavirusa

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!