Vprašanje:

Delodajalec zaradi krize plačo izplačuje npr 23., 25... Lahko to uredi s sklepom, aneksom, da se izplačuje z zamikom?
 

Odgovor:

Ne. Zakon o delovnih razmerjih (ZDR-1) v 134. členu določa, da se plača se plačuje za plačilna obdobja, ki ne smejo biti daljša od enega meseca in najkasneje 18 dni po preteku plačilnega obdobja. Plača mora biti delavcu na razpolago na določen plačilni dan.

Če je plačilni dan dela prosti dan, se plača izplača najkasneje prvi naslednji delovni dan.

e-obrazec - Opozorilo delavca delodajalcu zaradi neizplačila plače, stroškov prevoza, malice, odpravnine oz. regresa

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Katere so najpomembnejše pravice delavca?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!