Vprašanje:

Za izobraževanje ni bila podpisana pogodba. Stroški so bili odtrgani pri zadnji plači brez obvestila.

Odgovor:

Delodajalec lahko zahteva vračilo stroškov izobraževanja, če je tako določeno v pogodbi o izobraževanju, ki ste jo sklenili z delodajalcem.

e-obrazec - Pogodba o izobraževanju delavca v interesu delodajalca

Podlaga za vračilo je lahko tudi kolektivna pogodba, ki velja v vašem primeru, interni akt delodajalca ali vaša pogodba o zaposlitvi.

Glede subvencije izobraževanja pa je potrebno preveriti pogoje subvencioniranja oz. razpisa, na podlagi katerega so bila sredstva dodeljena.

Kar se tiče odtrgljaja pa Zakon o delovnih razmerjih določa, da delodajalec lahko zadrži izplačevanje plače delavcu samo v zakonsko določenih primerih. Vsa določila pogodbe o zaposlitvi, ki določajo druge načine zadrževanja izplačila, so neveljavna.

Delodajalec ne sme svoje terjatve do delavca brez njegovega pisnega soglasja pobotati s svojo obveznostjo plačila, delavec pa ne more dati soglasja pred nastankom delodajalčeve terjatve.

e-obrazec - Soglasje delavca za poračun (pobot) terjatve delodajalca (splošno)

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!