Vprašanje:

Delodajalec ne želi izplačati septemberske plače, odpravnine, dopusta in nadur. Kaj narediti?


Odgovor:

Če imate plačilne liste, na katerih so obračunane manjkajoče plače, odpravnina in nadure, lahko vložite izvršbo na podlagi verodostojne listine, na portalu e-sodstvo.

Kako to storite je opisano v naslednjem članku: Kako izterjati neplačan račun (preko izvršbe na podlagi verodostojne listine)?

Če plačilnih list nimate, pa morate vložiti tožbo na pristojno delovno sodišče.

Če bo delodajalec zamujal z izplačilom večih plač, boste lahko podali tudi izredno odpoved pogodbe o zaposlitvi. Tako boste upravičeni tudi do odškodnine za izgubljen odpovedni rok, ter nadomestila za brezposelnost. V tem primeru boste lahko sprožili tudi stečaj delodajalca.

Več o tem si lahko preberete v spodnjih člankih:

Informiran.si - Kako izterjati neplačan račun (preko izvršbe na podlagi verodostojne listine)?

Informiran.si - Kaj lahko stori delavec, ki ni dobil izplačane plače, regresa, stroškov za prevoz,...?

Informiran.si - Kdaj in kako lahko delavec poda izredno odpoved?

Informiran.si - Kako lahko delavec ali upnik sprožita stečaj dolžnika?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!