Vprašanje:

Lahko delodajalec v času epidemije zaradi zmanjšanega obsega dela, sam odredi 14 dni dopusta?
 

Odgovor:

Dopust se načeloma ne odreja, ampak se izrabi sporazumno, glede na potrebe delovnega procesa pri delodajalcu, možnosti za počitek in rekreacijo delavca in družinske obveznosti delavca. 

V konkretnem primeru bi bila bolj pravilno, da bi delodajalec odredil čakanje na delo na domu z nadomestilom v višini 80 odstotkov plače.

e-obrazec - Napotitev delavca na čakanje na delo doma zaradi korona virusa (epidemije COVID-19)

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Kakšna so "pravila" glede izrabe letnega dopusta?

Informiran.si - Čakanje zaposlenega na domu zaradi korona virusa

Informiran.si - Možnosti delodajalcev glede zaposlenih v času koronavirusa

Informiran.si - Oprostitev plačila prispevkov za delodajalce

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!