Vprašanje:

Kakšna je razlika med naduro in delovno soboto (redno delovna)?
 

Odgovor:

Delovni čas je efektivni delovni čas in čas odmora po 154. členu tega zakona ter čas upravičenih odsotnosti z dela v skladu z zakonom in kolektivno pogodbo oziroma splošnim aktom.

Polni delovni čas ne sme biti daljši od 40 ur na teden. V kolikor obstajajo pogoji, je delavec dolžan na zahtevo delodajalca opravljati delo preko polnega delovnega časa – nadurno delo.

Kako je opredeljen vaš delovni čas, je razvidno iz vaše pogodbe o zaposlitvi. Pri tem zakonsko ni določeno, da sobota ne more biti del vašega rednega delovnega časa. Zakon namreč ne opredeljuje, da sobota ali nedelja nista delovna dneva. Določa zgolj minimalne počitke med delom, ki pa so lahko tudi na drug dan.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si -  Kdaj in kdo lahko opravlja nadurno delo?

Informiran.si - Kakšen je minimalni dnevni in tedenski počitek, ki pripada delavcu?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!