Vprašanje:

Dala sem sporazumno odpoved. V 11 dneh se vedno nimam odgovora. Obstaja kakšen rok za delodajalca?

Odgovor:

Kolikor razumemo niste podali sporazumne odpovedi, ampak ste podali predlog za sporazumno odpoved. Odpoved bo podana, šele ko oz. če se bo delodajlec strinjal in če bosta sklenila sporazum o prekinitvi delovnega razmerja. Delodajalca pri tem ne zavezuje noben rok.

e-obrazec - Predlog za sporazumno razveljavitev pogodbe o zaposlitvi

e-obrazec - Sporazum o razveljavitvi pogodbe o zaposlitvi

V kolikor delodajalec ne bo podal soglasja in ne bo želel skleniti sporazuma o prekinitvi odpovedi pogodbo, lahko še vedno podate redno odpoved pogodbe o zaposlitvi.

e-obrazec - Redna odpoved pogodbe o zaposlitvi s strani delavca

Morate pa, v primeru redne odpovedi, spoštovati dogovorjeni odpovedni rok. Odpovedni rok se lahko skrajša, če se delodajalec s tem strinja. V tem primeru sklenete sporazum z delodajalcem.

e-obrazec - Sporazum o skrajšanju odpovednega roka

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Kakšne možnosti ima delavec, ki želi odpovedati pogodbo o zaposlitvi?

Informiran.si - Prenehanje pogodbe o zaposlitvi s sporazumom

Informiran.si - Izredna odpoved pogodbe o zaposlitvi s strani delavca

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!