Vprašanje:

Kaj storiti, ko ti delodajalec - privatnik, ne dovoli koristiti dela za krajši delovni čas zaradi starševstva?
 

Odgovor:

Če delodajalec ne omogoči krajšega delovnega časa zaradi starševstva, čeprav ste do te pravice upravičeni, lahko zoper delodajalca podate prijavo na pristojni Inšpektorat za delo.

e-obrazec - Prijava delodajalca delovni inšpekciji (Inšpektoratu RS za delo) s strani delavca

Globa za delodajalca, ki ne omogoči staršu krajšega delovnega časa zaradi starševstva, znaša od 3.000 do 5.000 eurov, globa za odgovorno osebo delodajalca pa znaša od 300 do 600 eurov.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!