Vprašanje:

Šef mi je dal polovični delovni čas. Dela je za polni in še več. Ne bom podpisala pogodbe, kaj mi sledi?
 

Odgovor:

Kakšen bo razplet je na žalost nemogoče napovedati. V kolikor nove pogodbe ne podpišete, veljajo določila stare (trenutne) pogodbe o zaposlitvi.

V kolikor obstajajo za to razlogi, lahko delodajalec poda odpoved pogodbe o zaposlitvi. V primeru redne odpovedi iz poslovnega razloga ali nesposobnosti, vam v podpis ponudi tudi novo pogodbo o zaposlitvi.

e-obrazci - Odpuščanje (odpoved pogodbe o zaposlitvi)

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Kdaj lahko delodajalec spremeni pogodbo o zaposlitvi?

Informiran.si - Sprememba pogodbe o zaposlitvi - Kdaj zadošča aneks, kdaj pa je potrebno skleniti novo pogodbo o zaposlitvi?

Informiran.si - Kako delodajalec poda redno odpoved pogodbe o zaposlitvi?

Informiran.si - Odpoved s ponudbo nove pogodbe o zaposlitvi. Kaj, če delavec sprejme in kaj, če novo zaposlitev zavrne?

Informiran.si - Kdaj in v kolikšnem znesku je delavec upravičen do odpravnine?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!