Vprašanje:

Lahko dam sporazumno odpoved, ko sem na bolniški?
 

Odgovor:

Načeloma lahko delodajalcu predlagate sporazumno prenehanje delovnega razmerja. Dejstvo, da ste bolniško odsotni, pri tem ni ovira.

e-obrazec - Predlog (prošnja) za prenehanje pogodbe o zaposlitvi s sporazumom

V kolikor se delodajalec strinja, skleneta sporazum o prekinitvi delovnega razmerja, na podlagi katerega delovno razmerje preneha.

e-obrazec - Sporazum o razveljavitvi pogodbe o zaposlitvi

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Kaj morate nujno vedeti, preden se odločite za sporazumno prekinitev pogodbe o zaposlitvi?

Informiran.si - Kakšni so odpovedni roki pri prekinitvi pogodbe o zaposlitvi?

Informiran.si - Kakšne možnosti ima delavec, ki želi odpovedati pogodbo o zaposlitvi?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!