Vprašanje:

Delam po podjemni pogodbi sezonsko delo obiranje jabolk. Zanima me kako je z odmori in malico, ko se dela 11 ur dnevno.


Odgovor:

V primeru sklenitve podjemne pogodbe, so ta razmerja določena in dogovorjena v pogodbi.

Bi pa bilo potrebno preveriti, če Vaše pogodbeno razmerje ne vsebuje elementov delovnega razmerja. V tem primeru bi morali imeti sklenjeno pogodbo o zaposlitvi (za določen čas), na podlagi katere bi Vam pripadale pravice iz delovnega razmerja.

Več informacij o tem boste našli na spodnjih povezavah:

Informiran.si - Katere so najpogostejše napake pri sklepanju podjemne pogodbe?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!