Vprašanje:

Kdo in kdaj je upravičen do solidarnostne pomoči, ter kam je treba vložiti prošnjo?
 

Odgovor:

Zakon o delovnih razmerjih ne določa pravice do solidarnostne pomoči. Pravica in pogoji po katerih je delavec upravičen do solidarnostne pomoči so opredeljeni v posameznih kolektivnih pogodbah.

Za odgovor, ali ste upravičeni do solidarnostne pomoči, bi morali vedeti katera kolektivna pogodba velja v vašem primeru.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!