Vprašanje:

Na bolniški sem od 2016. Lani sem imel v podjetju 10 let. Niso mi izplačali jubilejne nagrade. Mi pripada? Kaj pa regres za 2017/18?
 

Odgovor:

Obveza izplačila jubilejne nagrade ni določeno v Zakonu o delovnih razmerjih. Delodajalec je dolžan jubilejno nagrado izplačati, če tako določa kolektivna pogodba ali njegov interni akt.

Kar se tiče izplačila regresa, vam ga je delodajalec dolžan izplačati, ne glede na vašo bolniško odsotnost. V kolikor tega ne stori, ga lahko izterjate z vložitvijo ustrezne tožbe.

e-obrazec - Opozorilo delavca delodajalcu zaradi neizplačila plače, stroškov prevoza, malice, odpravnine oz. regresa

e-obrazec - Tožba delavca zoper delodajalca za plačilo regresa za letni dopust

Več si lahko preberete spodaj:

Informiran.si - Odgovori na najpogostejša vprašanja o regresu

Informiran.si - Po novem regres do višine povprečne plače neobdavčen

Informiran.si - Kje je določeno, koliko regresa mi pripada?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!