Vprašanje:

Kaj narediti, če delodajalec ignorira klic in mu moraš izročiti bolniški list? Ostalim zaposlenim je naročil, naj ga ne vzamejo.
 

Odgovor:

Predlagamo da delodajalcu bolniški list pošljete s priporočeno pošiljko, ter shranite dokazilo o oddani pošiljki. Vročitev lahko opravite tudi osebno, v prostorih delodajalca, ob prisotnosti vsaj dveh prič, ki bosta potrdili vročitev.

Predlagamo tudi, da skeniran bolniški list pošljete tudi v elektronski obliki na elektronski naslov delodajalca, pri čemer pri pošiljanju sporočila pridobite potrdilo, da je prejemnik sporočilo prejel.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!