Vprašanje:

Kaj narediti, če delodajalec ignorira klic in mu moraš izročiti bolniški list? Ostalim zaposlenim je naročil, naj ga ne vzamejo.
 

Odgovor:

Predlagamo da delodajalcu bolniški list pošljete s priporočeno pošiljko, ter shranite dokazilo o oddani pošiljki. Vročitev lahko opravite tudi osebno, v prostorih delodajalca, ob prisotnosti vsaj dveh prič, ki bosta potrdili vročitev.

Predlagamo tudi, da skeniran bolniški list pošljete tudi v elektronski obliki na elektronski naslov delodajalca, pri čemer pri pošiljanju sporočila pridobite potrdilo, da je prejemnik sporočilo prejel.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!