Vprašanje:

Izobraževanje in povrnitev stroškov, Če oddelam 2 leti, pogodbo pa imam za 4, se stroški, ki jih morem vrniti nižajo
 

Odgovor:

Delodajalec lahko zahteva vračilo stroškov izobraževanja, če je tako določeno v pogodbi o izobraževanju, ki ste jo sklenili z delodajalcem.

e-obrazec - Pogodba o izobraževanju delavca v interesu delodajalca

Podlaga za vračilo je lahko tudi kolektivna pogodba, ki velja v vašem primeru, interni akt delodajalca ali vaša pogodba o zaposlitvi.

Kako in pod kakšnimi pogoji lahko delodajalec zahteva vračilo, zakon ne določa in je opredeljeno v prej navedenih pravnih podlagah. Pri tem je seveda potrebno preveriti vsebino pogodbe in dogovor med strankama, ali je mogoče nesorazmeren glede obveznosti in koristi obeh strank.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!