Vprašanje:

Imam zdravniškega. V službi sem 4 ure. 4 ure prosim za dopust. Vzamejo mi dopust za 8 ur. Je to pravilno?

 

Odgovor:

Da. Zakon o delovnih razmerjih določa, da se letni dopust se določa in izrablja v delovnih dneh. Izraba dopusta v urah ni mogoča. Tako lahko koristite le celoten dan dopusta.

Nepomembno je ali v tem dnevu delate (oz. bi delali) 8 ali pa le 4 ure. Število ur, ki bi jih oddelali, iz vidika dopusta pomeni, da vam pripada in da izkoristite 1 dan dopusta.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Koliko dopusta pripada delavcu, kako se določi in kako izrabi

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!