Vprašanje:

Lahko prekinem že sklenjeno pogodbo, čeprav še ne delam pri delodajalcu in sklenem drugo pogodbo?
 

Odgovor:

Pravice in obveznosti na podlagi opravljanja dela v delovnem razmerju in vključitev v socialno zavarovanje na podlagi delovnega razmerja, se začnejo uresničevati z dnem nastopa dela, dogovorjenim v pogodbi o zaposlitvi.

Pravice in obveznosti na podlagi opravljanja dela v delovnem razmerju in vključitev v socialno zavarovanje na podlagi delovnega razmerja se začnejo uresničevati z datumom nastopa dela tudi v primeru, če delavec tega dne iz opravičenih razlogov ne začne delati. Opravičeni razlogi, zaradi katerih delavec ne začne delati, so primeri, ko je delavec opravičeno odsoten z dela po zakonu ali kolektivni pogodbi, lahko pa jih s pogodbo o zaposlitvi določita tudi stranki sami.

Delovno razmerje se tako sklene s pogodbo o zaposlitvi, vendar po sodni praksi podpisana pogodba o zaposlitvi sama po sebi še nima pravnega učinka. Pravice, obveznosti in odgovornosti pričnejo uresničevati šele z nastopom dela. Četudi so izpolnjene vse druge predpostavke za veljavno sklenitev pogodbe, vključno s podpisom, pogodba ne učinkuje s tem dnem, temveč z dnem nastopa dela. Pogodba o zaposlitvi je namreč realni kontrakt. Delovno razmerje obstaja, če se dejansko izvršuje z bistvenimi elementi, med katere seveda primarno sodi opravljanje dela (in plačilo zanj). Sicer do učinkovanja sklenjene pogodbe o zaposlitvi sploh ne more priti.

Pogoj dejanskega dela izpolnjen tudi, če do nastopa dela ni prišlo iz opravičljivih razlogov.

Pogodba o zaposlitvi vas tako zavezuje šele z nastopom dela. Seveda pa bi bilo potrebno za dejanske možnosti in morebitne posledice preveriti konkretno dokumentacijo v vašem konkretnem primeru.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!