Vprašanje:

Kaj se smatra pod 3. alinejo 4. točke 36. člena Kolektivne pogodbe za dejavnost zdravstva in socialnega varstva Slovenije?

 

Odgovor:

Kolektivna pogodba za dejavnost zdravstva in socialnega varstva Slovenije v 3. alineji 4. točke 36. člena določa, da se delavcem, ki nosijo odgovornost za diagnostiko in terapijo (delovna mesta so v prilogi te pogodbe) poveča za 3 dni.

Delovna mesta delavcev, ki nosijo odgovornost za diagnostiko in imajo ordinacijski čas oz. delajo s strankami so:

  • zdravnik,
  • farmacevt,
  • klinični psiholog in psiholog,
  • defektolog in logoped,
  • specialist klinične biokemije,
  • socialni delavec.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!