Vprašanje:

Zaposlen v JS 20 let, prej drugje. Za 20 let skupne delovne dobe sem že dobil jubilejno nagrado. Mi pripada letos maja za 20 let v JS?
 

Odgovor:

Za konkreten odgovor bi morali poznati vse pravne poglage in kolektivne pogodbe, ki veljajo v vašem primeru.

Načeloma pa izplačilo jubilejne nagrade določa Zakon za uravnoteženje javnih financ, ki določa, da zaposlenemu pripada jubilejna nagrada v višin za 10 let, za 20 let in za 30 let delovne. Delovna doba po tem členu je delovna doba, ki jo je zaposleni izpolnil pri delodajalcih v javnem sektorju.

Jubilejna nagrada za 20 let delovne dobe pri delodajalcih v javnem sektorju vam tako pripada, kot omenjeno pa bi morali za konkretnejši odgovor morali vedeti več o vaši zadevi.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!