Vprašanje:

Zaposlen v JS 20 let, prej drugje. Za 20 let skupne delovne dobe sem že dobil jubilejno nagrado. Mi pripada letos maja za 20 let v JS?
 

Odgovor:

Za konkreten odgovor bi morali poznati vse pravne poglage in kolektivne pogodbe, ki veljajo v vašem primeru.

Načeloma pa izplačilo jubilejne nagrade določa Zakon za uravnoteženje javnih financ, ki določa, da zaposlenemu pripada jubilejna nagrada v višin za 10 let, za 20 let in za 30 let delovne. Delovna doba po tem členu je delovna doba, ki jo je zaposleni izpolnil pri delodajalcih v javnem sektorju.

Jubilejna nagrada za 20 let delovne dobe pri delodajalcih v javnem sektorju vam tako pripada, kot omenjeno pa bi morali za konkretnejši odgovor morali vedeti več o vaši zadevi.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!