Vprašanje:

Delavec je firmo prosil za finančno pomoč. Ima več otrok, enega bolnega s posebnimi potrebami. Mu lahko finančno pomagamo?
 

Odgovor:

Načeloma za kaj takšnega ni ovir.

Delavcu lahko denar posodite v obliki posojila.

e-obrazec - Posojilna pogodba

Lahko mu izplačate sredstva tudi v obliki solidarnostne pomoči. Vsekakor predlagamo da, v kolikor tovrstne pomoči ne opredeljuje kolektivna pogodba, to opredelite v svojem internem aktu.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!