Vprašanje:

Lahko delodajalec, brez dogovora z delavko, pošlje na koriščenje lanskoletnega dopusta?

 

Odgovor:

Zakon o delovnih razmerjih določa, da se letni dopust izrablja upoštevaje potrebe delovnega procesa ter možnosti za počitek in rekreacijo delavca ter upoštevaje njegove družinske obveznosti. Letni dopust se tako določa sporazumno.

Delodajalec je tako dolžan omogočiti izrabo letnega dopusta, pri čemer se upoštevajo družinske obveznosti ter potrebe delovnega procesa. 

Delavec pa je dolžan dopust, ki ga je prenesel iz lanskega leta porabiti vsaj do konca junija tekočega leta. Podrobneje lahko delodajalec pravice in način in pogoje izrabe letnega dopusta opredeli v internem aktu,ali pa jih opredeli tudi kolektivna pogodba.

Za konkretnejši odgovor pa bi morali pridobiti več informacij o konkretni zadevi.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Do kdaj mora delavec porabiti lanski dopust?

Informiran.si - Koliko dopusta pripada delavcu, kako se določi in kako izrabi

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!