Vprašanje:

Delodajalec planira kolektivni letni dopust. Je dolžan prej obvestiti delavca, da ta tudi planira morje?

 

Odgovor:

Zakon o delovnih razmerjih določa, da se letni dopust izrablja upoštevaje potrebe delovnega procesa ter možnosti za počitek in rekreacijo delavca ter upoštevaje njegove družinske obveznosti. Letni dopust se tako določa sporazumno.

Starši šoloobveznih otrok imajo pravico izrabiti najmanj teden dni letnega dopusta v času šolskih počitnic, prav tako pa imate pravico vsaj en dan dopusta izrabiti en dan na tisti dan, ki ga določite sami. Pri tem pa lahko delodajalec to odreče, če bi vaša odsotnost resneje ogrozila delovni proces.

Delodajalec vam je tako sicer dolžan omogočiti izrabo letnega dopusta, pri čemer se upoštevajo vaše družinske obveznosti, ni pa k ničemer neposredno zavezan, saj se poleg navedenega upošteva tudi potrebe delovnega procesa. 

Podrobneje lahko izrabo (tudi planiranje kolektivnega dopusta) določa individualna kolektivna pogodba ali interni akt delodajalca. Za konkretnejši odgovor bi tako morali vedeti na kateri podlagi je določen kolektivni dopust.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Koliko dopusta pripada delavcu, kako se določi in kako izrabi

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!