Vprašanje:

Za 40 let delovne dobe mi je delodajalec dal dodatna 2 dneva dopusta. Pri njem delam 20 let. Je to prav?

 

Odgovor:

Glede na to, da Zakon o delovnih razmerjih ne določa delovne dobe kot kriterija, na podlagi katerega bi se delavcu odmeril dodatni dopust, predvidevamo, da je to določilo del drugega zakona, kolektivne pogodbe ali internega akta delodajalca.

Ali vam je bil dopust odmerjen pravilno, bi tako morali na podlagi kakšne pravne podlage vam je delodajalec dopust odmeril. šele nato bi lahko presodili, ali vam je bil dopust odmerjen pravilno.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Koliko dopusta pripada delavcu, kako se določi in kako izrabi

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!