Vprašanje:

Dobila sem predlog za invalidsko komisijo, za omejitve pri delu, invalid 3 stopnje. V službi nimajo delovnega mesta zame. Kaj sedaj?


Odgovor:

Delodajalec vas mora po prejemu odločbe invalidske komisije premestiti na ustrezno delovno mesto, ki ustreza vaši preostali delovni zmožnosti, glede na ugotovitve invalidske komisije.

Če Vam delodajalec utemeljeno ne more zagotoviti premestitve na drugo delovno mesto, lahko odpove pogodbo o zaposlitvi. V tem primeru vam pripada odpravnina.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Kako delodajalec poda redno odpoved pogodbe o zaposlitvi?

Informiran.si - Kdaj in v kolikšnem znesku je delavec upravičen do odpravnine?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!