Vprašanje:

Kako se po zakonu plačuje praznik, če delaš ta dan in če ne delaš? Minimalna in maksimalna višina v EUR.

 

Odgovor:

Zakon o delovnih razmerjih določa, je plača sestavljena iz osnovne plače, dela plače za delovno uspešnost in dodatkov.

Delavec ima pravico do odsotnosti z dela ob praznikih Republike Slovenije, ki so določeni kot dela prosti dnevi, in ob drugih, z zakonom določenih dela prostih dnevih. V kolikor na ta dan ne delate, ste plačani kot na obišajni dan, seveda brez povračila potnih stroškov in prehrane.

V kolikor na ta dan delate, vam pripada tudi dodatek za delo v posebnih pogojih dela. Konkretnega zneska v EUR vam ne moremo podati, ker višine ne določa zakon ampak se določi s kolektivno pogodbo na ravni dejavnosti. Tako bi morali vedeti katera kolektivna pogodba zavezuje vašega delodajalca.

Dodatek za delo v nedeljo in dodatek za delo na dela proste dneve po zakonu se med seboj izključujeta. Dodatki se obračunavajo le za čas, ko je delavec delal v pogojih, zaradi katerih mu dodatek pripada.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!