Vprašanje:

Lani, 17. maja, me je delodajalec premestil v drugi oddelek brez obrazložitve. Pogodbo sem dobil letos 1.2. Je to zakonito?
 

Odgovor:

Delavec je dolžan drugo delo opravljati v primerih, ki jih določajo posamezne kolektivne pogodbe oz. drugi zakoni. 

V vsakem primeru pa se opravljanje drugega dela odredi pisno, ko je namen ohranitev zaposlitve ali zagotovitve nemotenega poteka delovnega procesa.

e-obrazec - Začasna odreditev drugega dela

Kolikor razumemo, pa gre v vašem primeru za drugo delovno mesto in dejansko drugo delo, ki ga morate opravljati. Naziv delovnega mesta oziroma vrsta dela, s kratkim opisom dela, ki ga morate opravljati po pogodbi o zaposlitvi je del pogodbe o zaposlitvi. Ko pride do spremembe teh določb, je potrebno podpisati novo pogodbo o zaposlitvi.

e-obrazec - Pogodba o zaposlitvi

Vsekakor ocenjujemo, da je v vašem primeru prišlo do kršitev, vendar bi za konkretnejši odgovor morali pregledati celotno zadevo in konkretno dokumentacijo.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Kdaj lahko delodajalec spremeni pogodbo o zaposlitvi?

Informiran.si - Sprememba pogodbe o zaposlitvi - Kdaj zadošča aneks, kdaj pa je potrebno skleniti novo pogodbo o zaposlitvi? 

Informiran.si - Kdaj vam delodajalec lahko odredi opravljanje drugega dela?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!