Vprašanje:

Lahko obseg dela v pogodbi za določen čas obsega nadomeščanje 6 delovnih mest, poleg 1 poimenskega nadomeščanja?
 

Odgovor:

Naziv delovnega mesta oziroma vrsta dela, s kratkim opisom dela, ki ga morate opravljati po pogodbi o zaposlitvi je del pogodbe o zaposlitvi. Tako ste dolžni opravljati to delo, ki je določeno v pogodbi.

Če bi prišlo do spremembe teh določb, je potrebno podpisati novo pogodbo o zaposlitvi.

e-obrazec - Pogodba o zaposlitvi

Brez soglasja se lahko odredi opravljanje drugega dela v primerih naravnih ali drugih nesreč, če se taka nesreča pričakuje ali v drugih izjemnih okoliščinah, ko je ogroženo življenje in zdravje ljudi ali premoženje delodajalca. V tem primeru se lahko vrsta ali kraj opravljanja dela, določenega s pogodbo o zaposlitvi, začasno spremenita tudi brez soglasja delavca, vendar le, dokler trajajo take okoliščine.

Drugo delo mora delavec opravljati tudi v primerih, ki jih določajo posamezne kolektivne pogodbe oz. drugi zakoni. 

Opravljanje drugega dela se lahko odredi z namenom ohranitve zaposlitve ali zagotovitve nemotenega poteka delovnega procesa, takšna odreditev pa mora biti pisna.

e-obrazec - Začasna odreditev drugega dela

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Kdaj lahko delodajalec spremeni pogodbo o zaposlitvi?

Informiran.si - Sprememba pogodbe o zaposlitvi - Kdaj zadošča aneks, kdaj pa je potrebno skleniti novo pogodbo o zaposlitvi? 

Informiran.si - Kdaj vam delodajalec lahko odredi opravljanje drugega dela?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!