Vprašanje:

Lahko obseg dela v pogodbi za določen čas obsega nadomeščanje 6 delovnih mest, poleg 1 poimenskega nadomeščanja?
 

Odgovor:

Naziv delovnega mesta oziroma vrsta dela, s kratkim opisom dela, ki ga morate opravljati po pogodbi o zaposlitvi je del pogodbe o zaposlitvi. Tako ste dolžni opravljati to delo, ki je določeno v pogodbi.

Če bi prišlo do spremembe teh določb, je potrebno podpisati novo pogodbo o zaposlitvi.

e-obrazec - Pogodba o zaposlitvi

Brez soglasja se lahko odredi opravljanje drugega dela v primerih naravnih ali drugih nesreč, če se taka nesreča pričakuje ali v drugih izjemnih okoliščinah, ko je ogroženo življenje in zdravje ljudi ali premoženje delodajalca. V tem primeru se lahko vrsta ali kraj opravljanja dela, določenega s pogodbo o zaposlitvi, začasno spremenita tudi brez soglasja delavca, vendar le, dokler trajajo take okoliščine.

Drugo delo mora delavec opravljati tudi v primerih, ki jih določajo posamezne kolektivne pogodbe oz. drugi zakoni. 

Opravljanje drugega dela se lahko odredi z namenom ohranitve zaposlitve ali zagotovitve nemotenega poteka delovnega procesa, takšna odreditev pa mora biti pisna.

e-obrazec - Začasna odreditev drugega dela

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Kdaj lahko delodajalec spremeni pogodbo o zaposlitvi?

Informiran.si - Sprememba pogodbe o zaposlitvi - Kdaj zadošča aneks, kdaj pa je potrebno skleniti novo pogodbo o zaposlitvi? 

Informiran.si - Kdaj vam delodajalec lahko odredi opravljanje drugega dela?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!