Vprašanje:

Zaposlen polni nedoločen čas. Od junija 18 sem v bolniški. Od 1.11. delam po 4 ure. Kako koristim dopust? Cel dan ali po urah (2x4h)?

 

Odgovor:

Zakon o delovnih razmerjih določa, da se letni dopust se določa in izrablja v delovnih dneh. Ko koristite dopust, ga tako koristite v dnevih. Dejstvo, da je ta "dan" sestavljen iz 4 delovnih ur in 4 bolniških ur, iz tega vidika ni pomembno.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Koliko dopusta pripada delavcu, kako se določi in kako izrabi

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!