Vprašanje:

S 1.12.2018 sem začela delo pri novem delodajalcu. Stari je v decembru izplačal božičnico. Mi pripada sorazmerni del?
 

Odgovor:

V primeru božičnice gre dejansko za plačilo za poslovno uspešnost. Plačilo za poslovno uspešnost je opredeljeno kolektivno pogodbo, internim aktom delodajalca ali posamezno pogodbo o zaposlitvi med delavcem in delodajalcem.

Za konkreten odgovor bi tako bilo potrebno preveriti konkretno pravno podlago, na podlagi katere bo bivši delodajalec izplačal božičnico.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!