Vprašanje:

7.11.208 sem delodajalcu vročila izredno odpoved. Kaj, če me v 8 dneh ne odjavi iz zavarovanj?
 

Odgovor:

Delodajalec je dolžan v osmih dneh od prenehanja pogojev za zavarovanje delavca odjaviti iz obveznih zavarovanj, v kolikor tega ne stori pa je v prekršku. Ko podate prijave, se prijavite na zavodu za zaposlovanje oz. vas bo v obvezna zavarovanja prijavil novi delodajalec.

Kot delavec načeloma v primer, da vas stari delodajalec ne odjavi, ne bi smeli imeti težav, kljub temu pa predlagamo, da se v tem primeru obrnete na svojo enoto ZZZS in podate prijavo.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!