Vprašanje:

7.11.208 sem delodajalcu vročila izredno odpoved. Kaj, če me v 8 dneh ne odjavi iz zavarovanj?
 

Odgovor:

Delodajalec je dolžan v osmih dneh od prenehanja pogojev za zavarovanje delavca odjaviti iz obveznih zavarovanj, v kolikor tega ne stori pa je v prekršku. Ko podate prijave, se prijavite na zavodu za zaposlovanje oz. vas bo v obvezna zavarovanja prijavil novi delodajalec.

Kot delavec načeloma v primer, da vas stari delodajalec ne odjavi, ne bi smeli imeti težav, kljub temu pa predlagamo, da se v tem primeru obrnete na svojo enoto ZZZS in podate prijavo.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!