Vprašanje:

Sem upravičena solidarnostne pomoči, če sem v bolniškem staležu od 1.12.17? Vmes sem delala par mesecev po 4ure/4ure bolniška.

 

Odgovor:

Izplačilo solidarnostne pomoči ne opredeljuje Zakon o delovnih razmerjih, ampak je to področje urejeno v posameznih kolektivnih pogodbah oz. internih aktih delodajalca.

Za konkreten odgovor je potrebno preveriti vsebino morebitne kolektivne pogodbe in internih aktov, ki veljajo za vašega delodajalca.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!