Vprašanje:

Direktor zahteva da zadnje 4 delovne dni v decembru nadomestimo z delom ob sobotah. Je to zakonito in obvezno?
 

Odgovor:

Določilo o dnevnem ali tedenskem delovnem času in razporeditvi delovnega časa je obvezna sestavina pogodbe o zaposlitvi.

e-obrazec - Pogodba o zaposlitvi

Kar se tiče razporejanja delovnega časa, Zakon o delovnih razmerjih določa, da pred začetkom koledarskega oziroma poslovnega leta delodajalec določi letni razpored delovnega časa in o tem pisno obvesti delavce na pri delodajalcu običajen način (npr. na določenem oglasnem mestu v poslovnih prostorih delodajalca ali z uporabo informacijske tehnologije) in sindikate pri delodajalcu.

Delodajalec mora pisno obvestiti delavce o začasni prerazporeditvi delovnega časa najmanj en dan pred razporeditvijo delovnega časa na pri delodajalcu običajen način.

Ali je prišlo v vašem primeru do kršitve, je na podlagi informacij težko oceniti. V kolikor smatrate, da je temu tako, se lahko obrnete na pristojni Inšpektorat za delo in podate prijavo.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!