Vprašanje:

Zaposlen 7 let. Dal sem odpoved. Nemudoma sem našel drugo zaposlitev. Ne bodo mi podaljšali preizkušnje. Dobim nadomestilo ZRZS?
 

Odgovor:

Da. Redna odpoved pogodbe o zaposlitvi s strani delodajalca zaradi neuspešno opravljenega poskusnega dela ni razlog, zaradi katerega ne bi bili upravičeni do nadomestila za brezposelnost, v kolikor izpolnjujete ostale pogoje za pridobitev nadomestila.

e-obrazec - Redna odpoved pogodbe o zaposlitvi - neuspešno opravljeno poskusno delo

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Poskusno delo - daj se lahko sklene, kakšne so omejitve, kaj, če je neuspešno, kdaj delavcu pripade odpravnina?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!