Vprašanje:

Sem invalid 3. kategorije. Delam 4 ure dnevno. Moram delati tudi sobote?
 
 

Odgovor:

Po določilih Zakona o delovnih razmerjih delodajalec ne sme naložiti opravljanja nadurnega dela delavcu, ki dela krajši delovni čas v skladu s predpisi o pokojninskem in invalidskem zavarovanju, predpisi o zdravstvenem zavarovanju ali drugimi predpisi. Delo v nedeljo vam tako delodajalec ne sme odrediti, če gre za nadurno in ne redno delo. Pri opravljanju dela, pa mora spoštovati vašo preostalo delovno zmožnost, oz. omejitve postavljene v vaši odločbi invalidske komisije. 

Delo v soboto lahko odklonite, v kolikor gre za nadurno in ne za redno delo.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Kdo in kdaj lahko opravlja nadurno delo?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!