Vprašanje:

Delodajalec ne izplačuje dohodka po pogodbi. Kaj, če mi zmanjka denarja za bencin in ne morem v službo? Vozim se iz Kr v LJ.


Odgovor:

Če delavec najmanj pet dni zaporedoma ne pride na delo, o razlogih za svojo odsotnost pa ne obvesti delodajalca, čeprav bi to moral in mogel storiti, se lahko šteje za razlog, na podlagi katerega lahko delodajalec delavcu poda izredno odpoved pogodbe o zaposlitvi.

V vašem primeru o tem ne bi mogli govoriti, seveda pa je od posameznega primera posebej odvisno, kakšen je razlog ne-prihoda delavca na delo. 

Ker ste dolžni opravljati delo na način in v kraju, kot je določeno v pogodbi o zaposlitvi, bi v tem primeru dejansko šlo za kršitev delovnih obveznosti. Zato predlagamo, da poskušate zadevo z delodajalcem urediti, v kolikor to ni mogoče, pa v prvem koraku podate prijavo na pristojno enoto Inšpektorata za delo, ter če je potrebno pričnete z izterjavo neizplačanih prihodkov in/ali postopkom izredne odpovedi.

V kolikor imate plačilne liste, na katerih so obračunane manjkajoče plače, lahko vložite izvršbo na podlagi verodostojne listine.

Če plačilnih list nimate, v prvem koraku delavca opozorite in zahtevajte izdajo plačilnih list.

e-obrazec - Opozorilo in poziv delavca delodajalcu, ker mu ni izstavil plačilne liste

V kolikor jih ne boste pridobili, boste morali vložiti tožbo na pristojno delovno sodišče.

V vsakem primeru pa lahko podate tudi izredno odpoved pogodbe o zaposlitvi, ter ste tako upravičeni tudi do odpravnine, odškodnine za izgubljen odpovedni rok, ter nadomestila za brezposelnost.

Dodatno naj omenimo, da mora delodajalec delavcu zagotoviti povračilo stroškov za prehrano med delom, za prevoz na delo in z dela ter povračilo stroškov, ki jih ima pri opravljanju določenih del in nalog na službenem potovanju. Če je delavcu povzročena škoda pri delu ali v zvezi z delom, mu jo mora povrniti delodajalec po splošnih pravilih civilnega prava. Odškodninska odgovornost delodajalca se nanaša tudi na škodo, ki jo je delodajalec povzročil delavcu s kršenjem pravic iz delovnega razmerja.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Kako izterjati neplačan račun (preko izvršbe na podlagi verodostojne listine)?

Informiran.si - Kaj lahko stori delavec, ki ni dobil izplačane plače, regresa, stroškov za prevoz,...?

Informiran.si - Kdaj in kako lahko delavec poda izredno odpoved?

Informiran.si - Kako lahko delavec ali upnik sprožita stečaj dolžnika?

Informiran.si - Kdo odgovarja za povzročeno škodo na delovnem mestu?

e-Priročnik - Katere pravice mi pripadajo kot delavcu

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!