Vprašanje:

Lahko na dopolnilni dejavnosti na kmetiji oseba dela preko študentske napotnice?

 

Odgovor:

Po določilih Uredbe o dopolnilnih dejavnostih na kmetiji lahko na kmetiji dopolnilno dejavnost poleg nosilca dopolnilne dejavnosti izvajajo tudi:

  • nosilec kmetije;
  • člani kmetije;
  • zaposleni na kmetiji, ki so vpisani v register kmetijskih gospodarstev (v nadaljnjem besedilu: RKG) in
  • osebe, ki opravljajo delo, ki ni opredeljeno kot zaposlovanje na črno v skladu s predpisom, ki ureja preprečevanje dela in zaposlovanja na črno.

Dopolnilno dejavnost poleg nosilca dopolnilne dejavnosti lahko tako opravlja tudi študent preko študentske napotnice, v skladu s predpisi, ki urejajo občasno ali začasno delo dijakov in študentov..

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Kaj je in kaj ni delo na črno?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!