Vprašanje:

Pogodba za 4 ure dela se vsak dan 6 ur (razlika plačila na roke). Kako ukrepati pri delodajalcu da se dela res samo 4 ure?
 

Odgovor:

Določilo ali gre za pogodbo o zaposlitvi s polnim ali krajšim delovnim časom, je ena od obveznih sestavin pogodbe o zaposlitvi po 31. členu Zakona o delovnih razmerjih.

Če v pogodbi o zaposlitvi ni drugače dogovorjeno, delodajalec delavcu, ki dela krajši delovni čas, ne sme naložiti dela preko dogovorjenega delovnega časa, razen v primerih naravne ali druge nesreče (145. člen Zakona o delovnih razmerjih).

V primeru kršitev se lahko obrnete na pristojni Inšpektorat za delo. Globa za delodajalca, ki naloži delavcu, ki dela krajši delovni čas, delo preko dogovorjenega delovnega časa v nasprotju s šestim odstavkom 65. člena tega zakona znaša od 150 do 4.000 eurov, ter od 150 do 1.000 eurov za odgovorno osebo delodajalca.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Kdo in kdaj lahko opravlja nadurno delo?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!