Vprašanje:

Ima novi šef pravico, da mi vzame dopust, ki je po pogodbi? Koliko dopusta mi pripada za selitev v drugo občino?

 

Odgovor:

Kolikor razumemo imate v svoji pogodbi o zaposlitvi določene dodatne pogoje, po katerih se vam odmeri dodatni dopust. V tem primeru bi bilo potrebna za odvzem dopusta sprememba pogodbe o zaposlitvi, kar pa je možno le ob vašem soglasju.

e-obrazec - Aneks k pogodbi

e-obrazec - Sklep o določitvi letnega dopusta

Pri dopustu zaradi selitve ne gre za dopust, ampak za dodatne proste dneve oz. plačano (ali neplačno) odostnost z dela zaradi osebnih ali posebnih okoliščin.

Zakon o delovnih razmerjih pravice do odsotnosti z dela zaradi selitve ne določa, možno pa je, da jo določa vaša kolektivna pogodba.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Kdaj lahko delodajalec spremeni pogodbo o zaposlitvi?

Informiran.si - Koliko dopusta pripada delavcu, kako se določi in kako izrabiKdaj zadošča aneks, kdaj pa je potrebno skleniti novo pogodbo o zaposlitvi?

Informiran.si - Koliko dopusta pripada delavcu, kako se določi in kako izrabi

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!