Vprašanje:

Je vse v redu, če podpišem soglasje za delo preko delovnega časa, da ga koristim, kot prosti dan 1 za 1?
 

Odgovor:

Načeloma je kompenzacija nadurnega in rednega dela možna, denimo prst dan za vsakih 8 nadur, vendar pa nadurno delo ni neenakopravno rednemu delu iz vidika plačila.

Delodajalec mora namreč delavcu pri nadurnem delu plačati tudi dodatek za nadurno delo.

V primeru kompenzacije se lahko kompenzira nadurna in redna ura dela, pri čemer pa mora delodajalec delavcu plačati dodatek za nadurno delo za te opravljene nadure.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Kdo in kdaj lahko opravlja nadurno delo?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!