Vprašanje:

Dopusta sem imel 28 dni. Porabil ga sem 16 dni. Ostalo mi je 12 dni. Dajem odpoved in so mi izračunali 5 dni. Je to ok?

 

Odgovor:

V kolikor delavcu preneha delovno razmerje med letom, mu pripada sorazmerni del dopusta. Delavcu tako pripada 1/12 za vsak dopolnjen mesec dela v koledarskem letu pri delodajalcu.

Kolikor razumemo, vam bo delovno razmerje prenehalo v oktobru 2018. Tako vam v 2018 pripada sorazmerni del dopusta in sicer 9/12 celotnega dopusta. V primeru 28 dni to pomeni 21 dni. Glede na to, da ste že porabili 16 dni, vam preostane še 5 dni dopusta.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Kako odpoved pogodbe vpliva na izplačan regres in dodeljen dopust?

Informiran.si - Koliko dopusta pripada delavcu, kako se določi in kako izrabi

 

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!