Vprašanje:

Dopusta sem imel 28 dni. Porabil ga sem 16 dni. Ostalo mi je 12 dni. Dajem odpoved in so mi izračunali 5 dni. Je to ok?

 

Odgovor:

V kolikor delavcu preneha delovno razmerje med letom, mu pripada sorazmerni del dopusta. Delavcu tako pripada 1/12 za vsak dopolnjen mesec dela v koledarskem letu pri delodajalcu.

Kolikor razumemo, vam bo delovno razmerje prenehalo v oktobru 2018. Tako vam v 2018 pripada sorazmerni del dopusta in sicer 9/12 celotnega dopusta. V primeru 28 dni to pomeni 21 dni. Glede na to, da ste že porabili 16 dni, vam preostane še 5 dni dopusta.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Kako odpoved pogodbe vpliva na izplačan regres in dodeljen dopust?

Informiran.si - Koliko dopusta pripada delavcu, kako se določi in kako izrabi

 

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!